JSN Gruve - шаблон joomla Окна

TOPLI NAPICI

Domaća kafa

Espreso

Espreso sa mlekom

Espreso sa šlagom

Kapućino

Nes-kafa

Topla čokolada

Čaj

Kuvano vino

Šumadijski čaj (kuvana rakija) 0.1

Topli napici  

Zašto doći kod nas?

Jefimija je savremeni restoran u centru Valjeva u delu koji se zove Tešnjar. U našem restoranu nudimo sve vrste vrhunskih ugostiteljskih usluga.

Dođite i proverite.

Koje usluge nudimo?

Restoran Jefimija u svojoj ponudi ima srpske i savremen specijalitete, vrhunsku kartu pića kao i oko 90 mesta za izdavanje u prelepom prostoru.

Dođite da se dogovorimo.

Zadovoljni gosti

Odličan roštilj... Vrhunska usluga... Prelep ambijent... Pravi srpski ambijent i moderan i etno stil...

Okruženje

112489287

U centru grada u staroj čaršiji Tešnjar u etno stilu, u našem restoranu borave svi oni koji su ljubitelji srpske tradicije. Naši gosti su Valjevci ali i turisti prolaznici, eskurzije. Uz dobru hranu i veliki izbor pića možete osetiti čari starog srpskog gostoprimstva.

 

Kafanske priče

U našem restoranu su snimane Kafanske priče kao i Tešnjarske priče koje se emituju na VTV Valjevu.

 

NAZIV RESTORANA

Monahinja Jefimija ili Jelena Mrnjavčević (oko 1350 — posle 1405. godine) bila je kći uglednog vlastelina u državi cara Dušana, kesara Vojihne, a pre zamonašenja bila je žena despota Uglješe Mrnjavčevića.

Posle pogibije muža u Maričkoj bici 1371. godine, zamonašila se i prešla u Srbiju. Živela je na dvoru kneza Lazara i tu je bila očevidac kosovskog stradanja, Lazareve smrti, kao i vazalne Srbije koja je poslala vojsku za bitku kod Angore 1402. godine.

 

 

PORODIČNA FIRMA

Restoran Jefimija je vlasništvo ugledne porodice Milana i Cice Petrović i njihovog sina Veljka. Dugogodišnje iskustvo stečeno na radu u Nemačkoj pretočeno je u srpski tradicionalni restoran, gde sa svojim osobljen svakodnevno dočekuju svoje goste. Izuzetno popularni i omiljeni Petrovići svoj restoran nude svim dobronamernim ljudima kako meštanima tako i putnicima namernicima. Uvek spremni za svaki dogovor, Petrovići ostavljaju širom otvorena vrata svim dobronamernim ljudima.

MESTO ZA UŽIVANJE

Iz bašte restorana Jefimija pruža se ogled na beli most koji Birčaninovu ulicu spaja sa trgom Živojina Mišića. Beli most, Trg Živojina MIšića je omiljeno šetalište Valjevaca ali i turista koji posečuju naš grad. Ispod samog mosta se nalazi letnja pozornica na kojoj se održavaju koncerti naročito za vreme gradske manifestacije Tešnjarske večeri. I ovom prilikom naša bašta predstavlja ložu na galeriji velike letnje valjevske pozornice.

FILMSKI GRAD

Birčaninova ulica koja predstavlja sam centar starog dela grada Tešnjar je poznato mesto za snimanje srpskih filmova i serija čija je radnja u bliskoj ili daljoj srpskoj prošlosti. Ovde su snimljeni filmovi kao Ivkova slava, Zona Zamfirova, serije Ono što nekada bejaše. Značajno mesto u toj kinematografiji je zauzeo i naš restoran u kome su snimljeni mnogi kadrovi ovih dela.

Go to top